salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 20 d’agost del 2012

Què són l'evolució i l'extinció?

L'evolució és el procés de canvi en els trets heretats d'una generació a una altra. Les mutacions en els gens poden produir trets nous o modificats en els individus.
Exemples d'evolució:
L'evolució humana: Els micos van baixar dels arbres, van començar a caminar drets i va crèixer el seu cervell fins arribar als humans moderns.
L'evolució de les balenes: Un animal semblant al gos anomenat Pakicetus se'n va anar al mar, les potes es van convertir en aletes i l'orifici es va posar a la part de dalt del cap i es va convertir en la balena actual.
L'evolució dels ocells: Els dinosaures van desarrollar plomes, van apendre a volar i així van aparèixer les aus.
L'evolució dels cavalls: Petits mamífers herbívors que vivien a la jungla, es van fer més grans, els dits dels peus van acabar amb peülles  i van anar cap al camp obert i així van aparèixer els cavalls moderns.
L'extinció és el procés en qual desapareix d'un hàbitat una espècie o població. D'una manera més fàcil, és mort l'últim membre d'aquesta població o espècie. Les extincions ocorren quan hi ha canvis medioambientals, tant d'origen natural com humà. 
En els últims 600 milions d'anys, la vida ha patit vint episodis d'extinció massiva. Aquí tenim cinc exemples d'extinció massiva que gairebé acaben amb la vida sobre la terra.
1: es va donar fa uns 435 M.A., al Paleozoic inicial.
2: es va donar fa uns 367 M.A., al Devonià.
3: es va donar fa uns 245 M.A., al Permià. Va acabar amb quasi tots els animals.
4: es va donar fa uns  210 M.A., al Triàsic. Aquesta extinció va donar pas als dinosaures.
5: es va donar fa uns 65 M.A., al Cretaci. Es van extingir els dinosaures.



L'evolució dels humans.
L'evolució de les balenes.

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada