salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dijous, 6 de desembre del 2012

Jaciments on s'han trobat pistes de la transició a terra ferma.

1:L'illa Ellesmere.
Les restes fòssils del Sarcopterigi Tiktaalik, el que vulgarment és anomenat "Peix-Tetràpode", es van trobar en els paisatges gelats de l'Àrtic Canadenc l'any 2006. En ells s'hi combinaven tant característiques dels primers Tetràpodes i com dels Sarcopterigis. Encara que ja es coneixia bé la relació evolutiva entre les 2 races, no existia una bona documentació fòssil d'elements importants dels Tetràpodes, com una mena de baula perduda.
2: Fiords de Grenlàndia.
A finals de la dècada del 1890 es van trobar fòssils de Tetràpodes en un turó remot de Grenlàndia oriental., però van haver de passar més de 50 anys perquè les troballes tinguessin importància.
Allà es van trobar l'Ichthyostega i l'Acanthostega. Aquests descobriments han capgirat la imatge que es tenia sobre l'evolució. Aquests fòssils deixen clar que les potes dels Tetràpodes van evolucionar en un principi com una adaptació per sobreviure a l'aigua, i no per arrossegar-se per terra, com es creia abans.
Els paleontòlegs es van donar una sorpresa al descobrir en la preparació detallada de la pota posterior al veure els seus 4 dits ben desenvolupats i els altres 3 apinyats. Aquests descobriments proven de que la disposició en 5 dits dels actuals Tetràpodes moderns es van desenvolupar més tard.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada