salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 1 d’abril del 2013

La vida al Triàsic: tipus de dinosaures.

Els dinosaures durant el Triàsic no eren els animals dominants ni els més abundants , però es distribuïen per gairebé tot Pangea i estaven més adaptats que altres rèptils, perquè tenien una postura erecta dissenyada perquè correguessin més ràpid, prova del seu èxit en els milions d'anys següents.
La majoria dels dinosaures d'aquest període eren els petits carnívors bípedes, alguns d'aquests Teròpodes s'han classificat en el grup dels Herrerasauria (exemples: Staurikosaurus i Herrerasaurus), mentre que altres han estat classificats en el grup dels Coelophysoidea (exemples: Coelophysis, Syntarsus i Segisaurus). També hi havia petits herbívors, també bípedes, de la família dels Ornitisquis (exemples: Eocursor, Pisanosaurus, Fabrosaurus i Lesothosaurus). Aquests tipus d'animals no superaven els 3 m.
Cap al final del període van aparèixer els primers grans dinosaures, els Prosauròpodes, que amb una mitjana de 8 m de llargada, eren grans comparats amb els altres "dinos" de l'ecosistema, però eren petits amb comparació amb els seus grans parents que arribarien més tard -durant el Juràssic-, els Sauròpodes.


En aquesta foto de Caminant entre Dinosaures s'observa un Coelophysis i el crani d'un Arcosaure més primitiu. Alguns paleontòlegs argumenten que la postura dreta dels dinosaures va donar un avantatge sobre altres rèptils i això explicaria perquè van prosperar després del Triàsic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada