salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 8 d’abril del 2013

Les dents aïllades són suficients per a identificar dinosaures?

El registre fòssil dels dinosaures del Triàsic comprèn relativament pocs esquelets, però en canvi molts ossos i dents aïllades. Els intents recents d'interpretació d'aquests fòssils fragmentaris han causat certs desacords entre els paleontòlegs.
Alguns experts creuen que les dents aïllades proporcionen una bona base per distingir els diferents tipus de dinosaures primitius. Segons ells, es coneixen al menys 20 tipus de dents de dinosaures diferents del Triàsic final i cadascun d'ells mereix el seu reconeixement com una espècie diferent.
Uns altres creuen que les dents soles no són suficients per a distingir els dinosaures. Aquests paleontòlegs  argumenten que la forma de les dents varia dins d'una sola mandíbula i que no tenen bastants mandíbules del Triàsic superior completes com per a comprendre aquesta variació. Les mandíbules que disposen no mostren la variació suficient en la forma de les dents d'una única mandíbula com per abastar molts dels tipus de dents aïllades de dinosaures del Triàsic.
Tant els paleontòlegs que utilitzen dents aïllades per reconèixer dinosaures com els seus crítics estan ara en un punt mort, pendents de que es descobreixin més mandíbules completes de dinosaures del Triàsic superior.

Aquestes dents pertanyen a un animal anomenat Revueltosaurus. En un principi es va creure que pertanyien a un dinosaure Ornitisqui, però es va demostrar que pertanyien a un Arcosaure primitiu.
                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada