salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dimarts, 23 d’abril del 2013

L'origen dels dracs i llegendes de dinosaures

Avui, que és Sant Jordi, parlaré sobre el dolent del conte i els seus parents, és a dir, els dracs.
Es probable que l'origen de les llegendes sobre dracs fos el descobriment de fòssils de dinosaures. Com ho he vist a "Els origens de la paleontologia", els antics ja en col·leccionaven fòssils. A la Xina es recollien ossos de dinosaures, que ells anomenaven "ossos de drac". Encara avui, es trituren dents antigues per utilitzar-les com a medicina, ja que creuen que tenen propietats curatives.
També el drac alat de la mitologia s'assembla bastant a alguns dinosaures, excepte en les ales. Hi ha algú que creu que dinosaures i dracs eren la mateixa cosa. Però la diferència es que aquests últims mai van existir.
A més, aquí parlo sobre possibles dinosaures i Plesiosaures actuals.
La criatura mítica que més s'assembla a un dinosaure ve de la mitologia dels pobles de l'Àfrica central i s'anomena Mokèlé-Mbèmbé. És diu que és un rèptil aquàtic d'enormes dimensions amb una gran banya i no és perillós per l'home.
Existeixen nombroses llegendes i possibles albiraments de rèptils aquàtics semblants a Plesiosaures. El més famós és el monstre del Llac Ness, d'Escòcia.
Hi ha gent que creu que existeixen. Tot i així, no hi ha evidència científica per creure-ho. Sovint, els possibles albiraments de Plesiosaures vius són cadàvers de tauró pelegrí o simples bromes.

El Monstre del Llac Ness és coneix principalment per aquesta foto anomenada "La foto del cirurgià".
Molts científics l'han estudiat i fins i tot hi ha alguns que han arribat ha creure que és una falsificació.
    

2 comentaris:

  1. esta bastant interesan, a mi m'agradat :3

    ResponElimina
  2. El món dels dinosaures sempre m'ha interessat, recordo la pelicula de el Llac Ness. De el text el més interessant és saber que els dracs no van existir i son una llegenda.
    Antonio Micas

    ResponElimina