salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 6 de maig del 2013

Dinosaures del món: jaciments europeus del Triàsic.

1-El ramat de Trossingen (Alemanya): La troballa més famosa de Plateosaurus va ser a Trossingen, i consta de 50 o més individus. Algunes de les primeres excavacions les va dirigir en Friedrich von Huene cap al 1920. La roca es va transportar en vagonetes i els ossos es van portar al museu de la universitat on treballava Von Huene, a Trossingen.
El gres que conté els ossos és groga i vermella, i Von Huene va pensar que procedia del desert. Però estudis recents mostren que la sorra va ser dipositada per un antic riu. La tribu de Plateosaurus va haver de creuar el riu, que hauria patit una crescuda sobtada, i dotzenes de dinosaures van morir a l'aigua abans de ser enterrats en un banc d'arena, corrent avall.

2-Les coves de Bristol (Anglaterra): Alguns dels fòssils més espectaculars del Triàsic superior procedeixen d'aquestes antigues coves. Els animals de l'època vivien en un altiplà de roca calcària que estava esquerdada per les precipitacions. Quan els dinosaures morien, els seus cadàvers van ser arrossegats a les coves, on es van descompondre.
Entre les restes hi ha el Prosauròpode Thecodontosaurus i rèptils més petits, com el parent dels tuatares Clevosaurus i el llangardaix volador Kuehneosaurus.

Esquelet de Plateosaurus. Les restes de Trossingen es van identificar primer com d'un gènere diferent i després com Plateosaurus Trossingensis. Tot i així, avui aquesta espècie es considera el mateix que Plateosaurus Longiceps.
       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada