salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dimecres, 5 de juny del 2013

Els Teròpodes: la seva classificació.

Tots els dinosaures carnívors pertanyen al grup dels Teròpodes (Theropoda, literalment "peu de bèstia"). Van viure ,com tots els grups dels dinosaures , del Triàsic superior al Cretaci superior). Comprenien des de criatures tan petites com gallines fins els depredadors terrestres més grans de tota la història natural i també van ser un grup diversificat i reeixit de dinosaures.
Encara que els fòssils de Teròpodes corresponen a totes les eres del Mesozoic i s'han trobat a tots els continents, la majoria dels fòssils estan incomplets. Un gran nombre dels dinosaures depredadors es van  batejar a partir d'ossos aïllats, tot i que per entendre les relacions evolutives es requereixen cranis i esquelets complets, que són molts escassos.
Tot i  així, s'han diferenciat dos grups principals, els Carnosaures ("llangardaixos de carn"), que són els carnívors gegants i els Celurosaures ("llangardaixos de cua buida") que són més petits i també són avantpassats dels ocells, les dues famílies estan units en un grup principal anomenat "Tetanurae" ("cues rígides"). A més també hi ha el grup més primitiu dels Ceratosaures ("llangardaixos banyuts").
Al no haver-hi fòssils complets, els paleontòlegs encara no es posen d'acord sobre la classificació d'algunes espècies.

Per exemple, el Cryolophosaurus és considerat actualment el Tetanurae més antic,
però un estudi fet al 2007 va suposar que podria ser un Ceratosaure emparentat amb el Dilophosaurus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada