salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 29 de juliol del 2013

Els Sauròpodes.

Aquests dinosaures Saurisquis herbívors quadrúpedes inclouen els majors animals terrestres de tots els temps. Alguns, com l'Argentinosaurus arribaven a pesar 100 tones i altres, com el Supersaurus, superaven els 40 m de longitud corporal.
Algunes novetats evolutives dels Sauròpodes són la seva mida gegantesca, el seu coll llarg, la seva cua també llarga, un cap molt petit i narius situats dorsalment, entre altres.
Van tenir una distribució cosmopolita. Els seus fòssils són coneguts en tots els continents excepte a l'Antàrtida. Els paleontòlegs reconeixen més de 100 gèneres de Sauròpodes, encara que de la majoria no se'n tenen esquelets complets.
Els Sauròpodes més antics que es coneixen són del Triàsic Superior i el grup va perviure fins l'extinció de tots els dinosaures al final del Cretaci. Pel que fa a la mida i a la diversitat, el zenit de l'evolució dels Sauròpodes va tenir lloc durant el Juràssic superior. En aquella època, les dues famílies principals eren els Diplodocidae i els Camarasauridae.

Crani de Turiasaurus, un Sauròpode del Cretaci inferior d'Europa.

Dibuix d'un Amargasaurus, del Cretaci inferior d'Amèrica del Sud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada