salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Els Ornitòpodes: Races del Tenontosaurus, del Dryosaurus i del Valdosaurus.

Tres dinosaures estretament emparentats amb els Hypsilophodontidae són el Tenontosaurus, el Dryosaurus i el Valdosaurus. Aquests dinosaures proporcionen una baula evolutiva entre els petits Hipsilofodonts i els grans Iguanodonts.
La longitud del Tenontosaurus variava entre els 1,5 m i els 7,5 m o més. S'assemblava a l'Hypsilophodon però no tenia dents premaxil·lars i tenia tres falanges en comptes de quatre al tercer dit de la mà. En molts aspectes, el Tenontosaurus és una forma de transició ideal entre els petits Hipsilofodonts i els grans Iguanodonts.
El Dryosaurus i el Valdosaurus és solen classificar dins d'una família anomenada Dryosauridae o Driosàurids, diferenciada dels Hipsilofodonts i el Tenontosaurus. A l'igual que el Tenontosaurus, els Driosàurids no tenien dents premaxil·lars i tenien altres característiques esquelètiques que els situen a un nivell de transició.

   
Es podria dir que el Tenontosaurus és un Hipsilofodont engrandit o un Iguanodont en miniatura, depenen del punt de vista evolutiu en que és mira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada