salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dijous, 19 de desembre del 2013

Els Anquilosaures.

Els Anquilosaures eren Ornitisquis Tireòfors de fins a 9 m de longitud que van aparèixer al Juràssic, però que no van prosperar fins al Cretaci. El seu nom vol dir "rèptil fusionat", ja que tenien una sèrie de vèrtebres fusionades al llom.
Tenien el cap petit, amb dents en forma de fulla semblants a les dels Estegosaures. Les costelles eren àmplies i arquejades. El cos estava cobert per plaques dèrmiques que formaven un escut sobre la seva esquena. La cintura pèlvica formava la base per a la cuirassa. Alguns Anquilosaures tenien espines com part de la seva armadura corporal, mentre que altres tenien una massa al final de la cua. Les seves potes eren robustes, les anteriors tenien tres quarts de la longitud de les posteriors , peus curts i robusts acabats en peülles. El crani era baix, ja que la separació dels ulls superava la altura del crani. També tenia ossos dèrmics (de la pell) al crani. Aquestes són algunes de les moltes novetats evolutives dels Anquilosaures.
Els Anquilosaures es divideixen en dues famílies: Nodosauridae i Ankylosauridae, cada grup amb unes diferències que el separen de l'altre.

El Tireòfor nord-americà Ankylosaurus dona nom als Anquilosaures.
 A la vegada, es classifica dins de la família Ankylosauridae, que també rep el seu nom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada