salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

diumenge, 9 de febrer del 2014

Es troben a Anglaterra les petjades d'Homínids més antigues fora d'Àfrica.

Arqueòlegs anglesos han descobert a la costa de Norfolk, al Regne Unit, les petjades d'Homínids més antigues trobades a Europa i també fora d'Àfrica.
Són uns cinquanta icnofòssils que correspondrien a un grup de 5 individus. Són de fa 800.000 anys i el grup d'Homínids que les va deixar podria estar relacionat amb l'Homo antecessor d'Atapuerca.

Foto de les petjades descobertes.
Font: La Vanguardia

MÉS NOTÍCIES

A Quito, la capital d'Equador, es troba la base d'una vivenda precolombina del 2.200 A.C. als peus del volcà Pichincha. Encara no s'ha descrit la cultura que va viure a la regió al III mil·lenni A.C., que es l'època a la qual pertany la casa.

Aquestes són les restes de la casa del segle XXIII A.C. trobades als peus del Pichincha.
  
Font: La Vanguardia.

L'estudi de la falange del polze del primat del Miocè Oreopithecus bambolii ha revelat que aquest mamífer fòssil podia subjectar objectes fent una pinça. Fins ara, els únics primats dels que coneixíem aquesta adaptació eren els Homo (els humans i els seus parents extingits).

Família d'Oreopithecus. L'Oreopithecus va viure fa uns 7 milions d'anys en una illa, que formaria part de les actuals Sardenya i Toscana (Itàlia), on els aliments eren escassos. L'adaptació de la pinça li hauria ajudat molt a obtenir i processar el poc aliment que hi havia.

Font: ICP.

A l'Abric Romaní de Capellades s'han trobat ossos de gat salvatge amb marques de tall fetes amb eines fabricades per l'Home de Neandertal, el que indica que el felí formava part de la dieta de l'Homínid. És un descobriment excepcional perquè hi ha molt pocs casos documentats del consum de petits carnívors per part del Neandertal.

Aquests són els ossos de gat salvatge amb marques de tall fetes amb eines Neandertals trobades a l'Abric Romaní.
Font: IPHES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada