salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 24 de març del 2014

Evolució dels Paquicefalosaures.

L'origen evolutiu dels Paquicefalosaures és molt incert. Per ara, el més antic que es coneix d'aquest grup és el Yaverlandia britànic del Cretaci inferior, tot i així, no és el més primitiu, el que suggereix que encara falta molt per descobrir. Això també significa que les dues famílies de Paquicefalosaures, Homalocephalidae i Pachycephalosauridae, van divergir en un moment molt primerenc del període Cretaci.
Gairebé tot el que es coneix de la història evolutiva dels Paquicefalosaures prové del Cretaci superior, la qual és semblant a la dels Ceratopsians. Els Homalocephalidae només van viure a l'Àsia Central i no es van diversificar gaire, mentre que els Pachycephalosauridae van viure tant a l'Àsia com a Amèrica del Nord i van presentar tota una varietat de cranis. Al continent americà, els Paquicefalosaures van viure fins a l'extinció total dels dinosaures, fa 65 M.A.
Els fòssils més complets i millor conservats de Paquicefalosaures s'han trobat en jaciments situats a l'interior dels continents, mentre que en les roques costaneres només s'han trobat petits fragments de cranis, el que indica que els Paquicefalosaures preferien els ambients continentals respecte als costaners.

Alguns paleontòlegs han argumentat que el Stenopelix, trobat a la Baixa Saxònia en roques del Cretaci inicial, seria l'avantpassat comú dels Paquicefalosaures o el primer membre d'aquest grup. 

El Dracorex i el Stygimoloch són dues espècies força dubtoses perquè, segons alguns científics, serien formes juvenils del Pachycephalosaurus. Per ara, estan classificats com espècies diferents. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada