salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dissabte, 3 de desembre del 2016

Els dinosaures de l'any 2016

Amb una mica d'antelació respecte d'anys anteriors, arriba a El Jove Paleontòleg la tercera edició de Els dinosaures de l'any, el recull de totes les novetats sobre Dinosaurologia que no van ser presentades en el seu temps.
El 2016 segurament no ha portat coses tant espectaculars com el 2015 i el 2014, però són a destacar els avenços fets amb els Sauròpodes, els Ceratòpsids i els grans Teròpodes. També cal dir que és un any on s'han descrit molts nous tàxons (també ho va ser el 2015, però no vaig acabar de tenir temps, per això enguany començo més aviat).
Aquest 2016, el quart any del blog, destaca per ser l'any on s'ha tractat més sobre les novetat amb tot el que té a veure amb els dinosaures no aviaris, no sols dels estudis científics si no també de la seva relació amb aspectes socials. Les entrades d'aquest blog que tracten sobre tals temes es poden classificar de la següent manera:

Noves espècies de dinosaures no aviaris descrites en revistes científiques amb nom binomial (genèric i específic).















Nous tàxons de dinosaures aviaris descrits en revistes científiques però sense nom binomial.





Nous exemplars que podrien representar nous tàxons de dinosaures, però només han estat presentats en els mitjans de comunicació i sense una descripció científica formal (dir que un exemplar desconegut és d'una nova possible nova espècie és un recurs molt utilitzat pels mitjans generals en parlar de Paleontologia).


Nous exemplars d'espècies conegudes, però tampoc sense classificació formal.


Treballs publicats en revistes científiques sobre la biologia i el possible comportament dels dinosaures no aviaris (tant quan l'objecte d'estudi són els dinosaures com quan ho són els aus i els cocodrils i els dinosaures entren les hipòtesis).




Hadrosàurids amb patologies (Trassilvània i Nova Jersey)







Temes relacionats amb els dinosaures de caràcter social.




Com podeu veure, el treball fet és molt gran, fins i tot excessiu! Aquesta secció de Els dinosaures de l'any seria molt més curta i es centrarà més en l'apartat dels nous tàxons amb nom binomial (sobretot els menys coneguts per no estar tant representats en els fòssils, els articles que els presenten no estan en open access o gratuïtament, no tenen una forma tant interessant, o no apareixeran a les revistes científiques fins començat el 2017 encara que els articles ja estiguin on-line).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada